Ministrul israelian al Apărării se retrage din viața politică

146
Ministrul Apărării israelian, Ehud Barak, a anunțat, ieri, că se retrage din viața politică, dar va continua să conducă Ministerul Apărării până la alegerile legislative anticipate, prevăzute să se desfășoare în luna ianuarie, informează agențiile de presă internaționale. 


"Îmi anunț decizia de a părăsi viața politică și de a nu mă prezenta la alegerile de la 22 ianuarie", a declarat Ehud Barak, într-o conferință de presă la Tel Aviv.

Decizia surprinzătoare a lui Ehud Barak, totodată prim-vicepremier, intervine ca urmare a rezultatelor celor mai recente sondaje de opinie, care prevăd un scor mic pentru noul său partid, Atzmaut (Independența), la alegerile le-gislative anticipate de la 22 ianuarie anul viitor, conform majorității analiștilor politici.

Ehud Barak este considerat drept unul din cei mai buni experți militari israelieni. A avut un parcurs prestigios și a intrat pe scena politică în anii ’90, după ce a ieșit din rândurile armatei.

În armata israeliană (Tsahal), Ehud Barak a fost șef al Direcției de Informații Militare, comandant al Comandamentului Teritorial de Centru și șef al Marelui Stat Major.

După trecerea sa în rezervă, Ehud Barak a ocupat cronologic funcțiile de ministru de interne, ministru de externe, prim-ministru (1999-2001). În actualul guvern condus de Benjamin Netanyahu, Ehud Barak deține funcțiile de prim-vicepremier și ministru al Apărării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3467 secunde