Vezi aici ce pagube a provocat armata israeliană în Fâșia Gaza

220
Vezi aici ce pagube a provocat armata israeliană în Fâșia Gaza - gazaisraelrazboiweb-1353858578.jpg

Mișcarea Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, a afirmat că operațiunea militară israeliană Pilon de Apărare a provocat pagube în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari pe teritoriul Palestinian, transmite Mediafax.

 

"Costul total al pagubelor provocate de agresiunea israeliană este de 1,245 de miliarde de dolari (960 de milioane de euro)", a afirmat Taher al-Nounou, purtător de cuvânt al Guvernului Hamas în Gaza, în cadrul unei conferințe de presă.


Aceeași sursă informează că 200 de case au fost total distruse și alte 8.000 avariate de atacurile israeliene.


În plus, 42 de clădiri nerezidențiale, între care sediul Guvernului Hamas din Gaza, au fost distruse integral, precum și trei moschei și un centru medical.


Armata israeliană a precizat că a lovit peste 1.500 de ținte, dintre care 19 centre de comandament, 26 de instalații de fabricare și stocare a armelor și 980 de lansatoare de rachete îngropate.


Potrivit Ministerului Sănătății al Hamas, 166 de palestinieni au murit și alți 1.235 au fost răniți, majoritatea civili, în urma bombardamentelor israeliene din perioada 14-21 noiembrie.


În Israel, șase persoane, dintre care doi soldați, au murit în urma tirurilor cu rachete provenind din Gaza, iar 240 au fost rănite, potrivit armatei, completează sursa citată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2768 secunde