Israelul și Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea confruntărilor militare

179
Israelul și Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea confruntărilor militare - gaza-1353522403.jpg
 Israelul și mișcarea islamistă Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităților începând cu ora 21.00 (21.00, ora României), informează CNN. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă organizată la Cairo, de secretarul de Stat american, Hillary Clinton, și de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr.

Potrivit site-ului Ynetnews, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat cu președintele Statelor Unite, Barack Obama, acceptând recomandarea acestuia de a da o șansă planului mediat de Egipt pentru suspendarea operațiunilor în Fâșia Gaza.

Acordul de încetare a focului intervine în a opta zi a Operațiunii israeliene "Pilon de Apărare", care a constat în raiduri aeriene și tiruri de artilerie vizând poziții ale mișcării Hamas din Fâșia Gaza. Combatanții Hamas au lansat aproximativ 1.000 de rachete spre teritoriul israelian, provocând moartea a cinci persoane - patru civili și un militar. În Fâșia Gaza, bilanțul victimelor raidurilor israeliene este de cel puțin 120 de morți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde