Benjamin Netanyahu: Israelul "întinde o mână păcii", iar cu cealaltă flutură sabia

171
Benjamin Netanyahu: Israelul
Israelul "le întinde o mână vecinilor săi dornici de pace" și cu cealaltă flutură "sabia" războiului în ochii celor care doresc distrugerea statului evreu, a afirmat astăzi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cea de-a șaptea zi a operațiunii aeriene asupra Fâșiei Gaza, notează AFP.

"Avem o mână întinsă în direcția păcii și către vecinii noștri care doresc să încheie pacea cu noi, iar cu cealaltă mână strângem cu putere sabia lui David pentru a o folosi împotriva acelora care ne vor pieirea", a declarat Netanyahu în cadrul unei ceremonii de comemorare a lui David Ben Gourion, primul premier al statului Israel /înființat în 1948/.

Aceste declarații intervin în contextul ostilităților ce implică mișcarea palestiniană Hamas, care controlează în exclusivitate Fâșia Gaza din 2007, și Israelul, dar și al eforturilor internaționale vizând încetarea focului în enclava palestiniană.

Israelul a suspendat temporar opțiunea unei ofensive terestre împotriva Fâșiei Gaza, pentru a le da o șansă inițiativelor diplomatice în curs de desfășurare.

O delegație a miniștrilor de externe din cadrul Ligii Arabe și Turcia a sosit marți la Gaza, într-o vizită de solidaritate cu locuitorii Fâșiei Gaza.

Pe de altă parte, secretarul general al ONU Ban Ki-moon a sosit în Israel pentru convorbiri cu autoritățile din regiune, unde marți seara este așteptată și șefa diplomației americane Hillary Clinton

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde