Trei ore de pace. Israelul suspendă bombardamentul în Gaza

388
Trei ore de pace. Israelul suspendă bombardamentul în Gaza - gaza-1353053910.jpg
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat să suspende o intensă ofensivă aeriană împotriva Fâșiei Gaza în timpul vizitei de astăzi a premierului egiptean Hisham Qandil, a anunțat un oficial israelian, citat de AFP.
"Premierul Netanyahu a răspuns favorabil unei cereri egiptene de a înceta focul în timpul vizitei în Gaza, în această dimineață (vineri), a premierului egiptean, o vizită ce ar urma să dureze aproximativ trei ore", a precizat el.

"În răspunsul pe care l-am transmis egiptenilor, Israelul a afirmat că forțele israeliene vor înceta focul cu condiția să nu existe tiruri ostile din Gaza către Israel în acest timp", a adăugat el.

Premierul egiptean Hisham Qandil, așteptat în această dimineața în Fâșia Gaza, a ajuns deja, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate ale mișcării Hamas, ce controlează enclava palestiniană."Premierul egiptean a ajuns (în Gaza) prin punctul de trecere de la Rafah, iar oficialii Guvernului palestinian (Hamas) l-au întâmpinat", a precizat sursa citată pentru AFP.

Aviația israeliană a desfășurat numeroase raiduri în Fâșia Gaza, dintre care multe chiar în orașul Gaza, vineri în zori, în cea de-a treia zi a unei ofensive intense împotriva grupurilor armate din teritoriu, au afirmat jurnaliștii AFP și surse din cadrul serviciilor de securitate ale Hamas.

"De ieri seara și până în prezent au fost 130 de atacuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Hamas Islam Shahwan, menționând "zeci de atacuri" în Gaza vineri dimineață. Corespondenții AFP la fața locului au constatat raiduri multiple.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență ale Hamas, Adham Abu Selmiya, a anunțat moartea a 19 palestinieni, dintre care mai mulți copii, și rănirea altor 235. Joi, trei israelieni au murit în momentul în care o rachetă a lovit din plin o clădire de locuințe din sudul Israelului.

Armata israeliană a anunțat că a desfășurat 466 de raiduri aeriene de la începutul operațiunii lansate o dată cu asasinarea unui lider militar al Hamas în Gaza, Ahmed Jaabari.

Ea a confirmat că "raidurile continuă", anunțând că pe parcursul nopții au fost lansate 11 rachete din Gaza către Israel.

În total, 280 de rachete au fost lansate către Israel începând de miercuri, dintre care 131 au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome, potrivit unui purtător de cuvânt militar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Israelul, pregătit să atace Iranul!
Pagina a fost generata in 1.4924 secunde