Nicolae Ceaușescu ar putea declanșa războiul coreean

283
Nicolae Ceaușescu ar putea declanșa războiul coreean - southkorea67071629500-1351521520.jpg

Mii de manifeste cu portretul lui Nicolae Ceaușescu au  aruncate de sud-coreeni la vecinul comunist. Coreea de Nord amenință cu un atac nemilos.


Zece activiști sud-coreeni au trimis, dintr-un parc al orașului Paju, la aproximativ 60 de kilometri nord de Seul, 30.000 de manifeste politice cu ajutorul unor baloane, anunță AFP, citată de realitatea.net.


 Acțiunea ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu o săptămână, însă autoritățile sud-coreene i-a împiedicat pe aciviști "din motive de securitate". Coreea de Nord i-a amenințat cu represalii nemiloase pe vecinii sud-coreeni în asemenea cazuri de propagandă.

Manifestele îi îndemnau pe nord-coreeni să se ridice împotriva noului lor conducător, Kim Jong-Un, care a venit la putere în urma decesului tatălui său, Kim Jong-Il, în decembrie.

Acestea includeau fotografii cu autocrați înlăturați de la putere: Nicolae Ceaușescu, irakianul Saddam Hussein și libianul Muammar Kadhafi.

Militanți anti-Phenian trimit frecvent către Coreea de Nord manifeste de propagandă, care denunță autoritarismul regimului și îi îndeamnă pe nord-coreeni la revoltă. Ei au trimis, anul trecut, texte care se refereau la "primăvara arabă".

Phenianul, care impune o cenzură totală pe teritoriul său, a amenințat în mai multe rânduri că va deschide focul asupra teritoriului sud-coreean cu scopul de a împiedica asemenea lansări de manifeste, fără ca până în prezent să dea curs acestor amenințări, informează aceeași sursă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2735 secunde