MOMENTE DE PANICĂ LA CAMPIONATELE MONDIALE! O sportivă a fost salvată de la înec de antrenoarea sa

190
MOMENTE DE PANICĂ LA CAMPIONATELE MONDIALE! O sportivă a fost salvată de la înec de antrenoarea sa - gbadea23iunie20221842566506up1ei-1655966605.jpg
Antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes, a plonjat în bazin pentru a-şi salva una din elevele sale care se îneca după ce a leşinat în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, informează AFP, citată de Agerpres.


Anita Alvarez nu a mai respirat după finala de la înot artistic solo şi a căzut la fundul bazinului, iar antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva.


"Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic", a explicat Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca.


Fuentes, îmbrăcată într-un şort şi tricou, a coborât la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri.


"Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine", a spus Fuentes.


Sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsând coechipierii şi spectatorii în stare de şoc.


Echipa americană a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.


"Ea are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun", a precizat Fuentes.


Conform antrenoarei sale, Alvarez a prevăzut să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după examene medicale.


Alvarez (25 ani) şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo.
foto: Reuters


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2879 secunde