Iată ce a pus la cale premierul României cu șeicii Emiratelor Arabe Unite

486
Iată ce a pus la cale premierul României cu șeicii Emiratelor Arabe Unite - untitled-1655966694.jpg
În perioada 20 - 21 iunie 2022, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie, șeful Guvernului României a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. și cu șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U.


Discuțiile au vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante și prioritare pentru Emiratele Arabe Unite și pentru România, precum și subiecte de interes regional și internațional.


Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii și IT. Dialogul a stabilit reperele concrete pentru soluții privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol și gaze, în contextul situației tensionate din regiunea Mării Negre și a embargoului european față de livrările rusești de petrol și produse petroliere. Totodată, au fost abordate și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore.
Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21 - 22 iunie.


Din delegația oficială care l-a însoțit pe premierul Nicolae-Ionel Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, reprezentanții Cancelariei primului ministru, Paula Cristea, Iulian Chifu, și Dan Cărbunaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2743 secunde