Nicolae Ciucă anunță o compensare de 50 de bani pe litru la carburanți

259
1
Nicolae Ciucă anunță o compensare de 50 de bani pe litru la carburanți - ciucacarburanti-1655995483.jpg
Premierul Nicolae Ciucă anunță că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de trei luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.

„Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă.


El a precizat că această decizie a fost luată pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant.

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.


La finalul acestei perioade, guvernul va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri.

„Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a precizat Ciucă.



Comentează știrea

Decebal
24 iunie 2022
Compensare cu 50 bani/l.

Compensarea este cam mica , cca. 6% ( la pretul de azi !). Totusi , e ceva .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde