România va achiziţiona 32 de avioane F16. Ciucă: E nevoie de continuarea întăririi capacităţii de apărare a Armatei

193
România va achiziţiona 32 de avioane F16. Ciucă: E nevoie de continuarea întăririi capacităţii de apărare a Armatei - aviondeluptaf1611168500-1655374197.jpg
Premierul Nicolae Ciucă anunță aprobarea de către Executiv a achiziției a 32 de avioane de luptă F-16, care vor întări capacitatea de luptă a armatei române, scrie stiri.tvr.ro


"Vom aproba astăzi legea propusă de către Ministerul Apărării Naţionale privind achiziţia a 32 de avioane F16 de la Guvernul norvegian. Este o lege prin care se asigură livrarea celor 32 de aparate de luptă în stare operaţională", a precizat Ciucă, la începutul şedinţei Executivului.


Premierul a precizat că este nevoie, în actualul context, de a acorda atenţie cuvenită întăririi capacităţii de apărare şi de răspuns a Armatei noastre.


"Cred că este, de asemenea, important de subliniat că, dincolo de achiziţia acestor aparate, se dezvoltă şi capacitatea noastră în domeniul industriei de apărare pentru că facilităţile de mentenanţă şi modernizare se vor dezvolta şi se vor consolida în România", a adăugat premierul.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6023 secunde