Nicolae Ciucă a primit la Palatul Victoria o delegație a FMI

169
Nicolae Ciucă a primit la Palatul Victoria o delegație a FMI - ciucaaprimit-1654869506.jpg
Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional aflată în România pentru misiunea anuală de evaluare.

Ciucă a mulțumit reprezentanților Fondului pentru asistența tehnică și financiară de care a beneficiat România, care este membră a FMI de 50 de ani.


Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ciucă a apreciat evaluările pozitive ale misiunii FMI și îndrumările făcute la nivelul politicilor fiscale în vederea reducerii deficitelor și asigurării unei creșteri economice sănătoase.

„M-am bucurat să văd că evaluările evidențiază creșterea economică obținută de România în condițiile dificile în care ne aflăm. Acest lucru ne confirmă că măsurile pe care le-am luat în această perioadă au fost corecte și ne oferă încrederea pentru a continua reformele și politicile guvernamentale pe care ni le-am asumat. Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă reforme care garantează o dezvoltare sustenabilă și eficientă”, a spus Ciucă.

Premierul a prezentat eforturile autorităților, în conjunctura geo-politică și economică actuală, de a asigura sprijin pentru refugiații din Ucraina și de a crește reziliența economiei la factorii externi, care au un impact important la nivelul economiei naționale și regionale. În acest context, șeful Executivului a evidențiat importanța pe care o acordă Guvernul României dezvoltării agriculturii în vederea asigurării securității alimentare și investițiilor destinate creșterii capacității de a produce energie electrică din resurse regenerabile și exploatării gazului din Marea Neagră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3418 secunde