Nicolae Ciucă, la congresul PPE: "Aderarea României la Schengen nu mai poate fi amânată"

235
1
Nicolae Ciucă, la congresul PPE:
Delegația PNL prezentă la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam a impus introducerea unui paragraf referitor la susținerea aderării României la Spațiul Schengen într-o rezoluție a grupului. Premierul Nicolae Ciucă, cel care a condus delegația PNL, a spus că aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată, deoarece ţara îndeplinește toate criteriile tehnice.

„România, Croația și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a adera la spațiul Schengen și așteaptă în continuare adoptarea deciziei de aderare în cadrul Consiliului. Locul Bulgariei, Croației și României este în spațiul Schengen, mai ales acum, când ne confruntăm cu multe provocări umanitare și de securitate la granițele UE”, se arată în paragraful introdus de delegația PNL, care a fost primit cu aplauze.

Ciucă a abordat această temă în discursul său de la congresul PPE.

„Şi în timpul acestei crize, aşa cum am făcut de atât de multe ori înainte, România a dovedit că poate securiza graniţele externe ale Uniunii Europene şi frontierele externe ale spaţiului Schengen. Acest lucru este spus şi de Comisia Europeană de peste zece ani şi este ceea ce spune Parlamentul European de foarte mult timp. România aşteaptă de zece ani să adere la spaţiul Schengen şi credem că această decizie nu va mai fi amânată”, a spus Ciucă, citat de Agerpres.



Comentează știrea

fani
3 iunie 2022
solutii

Ba poate .! Terminati cu jaful banului public si mai vedem

Pagina a fost generata in 0.7299 secunde