Moneda chineză, la minimul ultimilor patru ani

101
Moneda chineză, la minimul ultimilor patru ani - yuan-1439394424.jpg

Articole recomandate

China stârnește neliniște pe piețele financiare. Pentru a doua zi consecutiv, Banca Centrală a diminuat valoarea monedei naționale până la minimul ultimilor patru ani. În consecință, bursele asiatice au fost primele care au înregistrat scăderi. Apoi unda de șoc a fost preluată și de piețele europene, potrivit Digi24.ro.


Banca națională a Chinei a scăzut valoarea yuanului două zile la rând, până la 6,22 de yuani pentru un dolar, ieri. În Rusia, rubla, deja slăbită de prețul scăzut al petrolului, a scăzut sub pragul psihologic de 65 de ruble pentru un dolar.

Chinezii, în schimb, sunt avantajați de deprecierea yuanului pentru că situația ar putea stimula exporturile, în condițiile în care a doua economie a lumii a încetinit ritmul în prima jumătate a anului. Specialiștii se tem însă că ce e mai rău abia urmează.

Devalorizarea yuanului înseamnă vânzări la prețuri mai mici, dar în cantități mai mari, ceea ce a stârnit deja nemulțumirea competitorilor.

"Mă îndoiesc că situația actuală va avea un impact major asupra comerțului și investițiilor. Devalorizarea yuanului, de fapt, ajustarea în minus a monedei naționale, va reprezenta un stimul pentru exporturi", a spus Zhang Yuzhong, director adjunct al Agenției Naționale pentru Investiții din China.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8394 secunde