Delegație din China, în vizită la Primăria Medgidia

201

Articole de la același autor

O delegație din Republica Populară Chineză a efectuat, vineri, o vizită oficială la Primăria Medgidia. Împreună cu muftiul Iusuf Muurat, oficialii au fost întâmpinați la sediul instituției de către administratorul public, Dumitru Mirică.

Delegația a fost compusă din Hong Changyou, senator în Congresul Național al Poporului din China și vicepreședintele Asociației Islamice din China, secretarul adjunct al Asociației Islamice din China, Zhang Guanglin, Yang Zhizhong, lector la Institutul Islamic din China, Min Chang, secretarul Departamentului Internațional, și Min Junquing, editorul revistei "China Muslim". Administratorul public Dumitru Mirică le-a prezentat membrilor delegației principalele puncte de interes referitoare la Medgidia, poziția strategică a orașului față de cele mai importante noduri feroviare, fluviale, precum și de transport aerian sau terestru.

Pentru a stimula cooperarea dintre România și China, prin atragerea investitorilor străini, acesta le-a prezentat și principalul proiect de anvergură pe care municipalitatea plănuiește să-l dezvolte în viitorul apropiat, respectiv, Parcul Industrial. În același timp, gazda le-a vorbit despre interculturalitatea specifică Medgidiei, unde locuiesc aproximativ 12.000 de musulmani, fapt observat și de membrii delegației. Aceștia s-au declarat plăcut impresionați de aspectul municipiului și de buna conviețuire dintre adepții cultului ortodox și ai celui musulman din Medgidia.

Oficialii chinezi și-au arătat interesul și asupra proiectului Parcului Industrial și au declarat că vor susține Medgidia în demersurile implementării acestuia. Astfel, muftiul Iusuf Muurat a afirmat că susținerea proiectelor de dezvoltare a afacerilor este o prioritate în acordul de colaborare pe care instituția pe care o conduce l-a semnat cu Asociația Islamică din China. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3944 secunde