Mormintele faraonice din Egipt, închise pentru turiști

697
Mormintele faraonice din Egipt, închise pentru turiști - 38e17df78250541c15ee120d5a27f363.jpg

Articole de la același autor

Mormintele faraonice, vechi de milenii, care și-au conservat până în zilele noastre culorile vii ale picturilor interioare, își vor închide porțile pentru turiști, ca să se evite deteriorarea lor din cauza vizitelor continue. Ca urmare, în viitor nu vor putea fi admirate decât copii ale acestora.
"Aceste morminte se vor distruge total în decurs de 200 de ani, din cauza respirației turiștilor care le vizitează", a avertizat, în cadrul unui interviu, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichități, Zahi Hawass. În principal, sunt vizate mormintele regale din monumentalul oraș Luxor, aflat la circa 700 de kilometri sud de Cairo.
El a mai adăugat că unica soluție pentru a proteja antichitățile este ca ele să fie închise și să se realizeze replici ale acestora.
Celebrul mormânt al lui Tutankamon (1361-1352 î.e.n.), descoperit în 1922 de către arheologul britanic Howard Carter în Valea Regilor din Luxor, și cunoscut a fi unicul găsit în stare intactă, va fi unul dintre cele care în curând își vor închide porțile pentru vizitatori.
În noul proiect vor fi incluse și mormintele - deosebit de frumoase - ale lui Seti I, tatăl lui Ramses al II-lea, care a domnit între 1314 și 1304 î.e.n, din Valea Regilor, și al reginei Nefertari, soția lui Ramses al II-lea, aflat în Valea Reginelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4978 secunde