Muftiul Ierusalimului, interogat de poliția israeliană

66
Muftiul Ierusalimului, interogat de poliția israeliană - mohammedhussein-1368005308.jpg
Muftiul Ierusalimului, autoritatea religioasă cu cel mai înalt rang în teritoriile palestiniene, era interogat astăzi de poliția israeliană pentru o presupusă implicare în tulburări la Moscheea Al-Aqsa, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției, transmite Mediafax.

Muftiul Mohammed Hussein a fost condus de către polițiști de la domiciliu la un post de poliție, unde era interogat fiind "suspectat că este implicat în tulburări ce s-au produs ieri (marți) la muntele Tempului", a declarat pentru AFP Micky Rosenfeld.

"Scaune au fost aruncate asupra unui grup de evrei la muntele Tempului" - Esplanada moscheilor pentru musulmani -, a adăugat el.

Esplanada moscheilor, pe care se află Moscheea Al-Aqsa și Cupola Stâncii, este al treilea loc sfânt al islamului.
Esplanada este construită pe locul celui de al doilea Templu evreiesc, distrus de romani în anul 70, a cărui principală vestigie este Zidul Plângerii, considerat cel mai sacru loc al iudaismului.
Interogatoriul muftiului Ierusalimului are loc în contextul în care Israelul sărbătorește "Ziua Ierusalimului", care marchează aniversarea cuceririi de către israelieni a Ierusalimului de Est în Războiul israeliano-arab de Șase Zile, în iunie 1967.

Mii de israelieni urmează să participe la marșuri și ceremonii sioniste miercuri, iar "mii de polițiști au fost mobilizați în interiorul și în jurul Ierusalimului" pentru a asigura securitatea, a precizat Rosenfeld.

Israelul consideră Ierusalimul capitala sa "unificată și indivizibilă".

Însă comunitatea internațională nu recunoaște anexarea părții de est a orașului, pe care palestinienii vor să îl transforme în capitala statului la crearea căruia aspiră, Palestina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3979 secunde