Munca la negru: Câți dintre angajații fără forme legale din România au studii superioare

193
Munca la negru: Câți dintre angajații fără forme legale din România au studii superioare - labirou3-1347366934.jpg

Aproximativ un sfert dintre angajații fără forme legale din România au studii superioare, iar o parte importantă dintre cei care lucrează "la negru" efectuează muncă calificată sau "la birou", situație care contrazice trendurile europene, menționează Mediafax.ro.
Aceeași sursă menționează că în Europa, profilul educațional al persoanelor care lucrează legal diferă semnificativ față de cel al angajaților fără forme legale, se arată într-o lucrare a Băncii Mondiale.
De asemenea, studiile arată că în România, Franța, Grecia, Israel, Rusia și Marea Britanie, între 20% și 30% dintre angajații fără forme legale au studii superioare. Mai mult, în România, Cehia, Ungaria și Slovenia, o parte importantă a angajaților fără forme legale lucrează muncă de înaltă calificare, "nemanuală".
Un sondaj mai vechi al Comisiei Europene arată de asemenea că, majoritatea celor care lucrează la negru în noile state membre UE spun că salariile după fiscalizare sunt prea mici.
Același sondaj menționează că în România, forța de muncă fără forme legale este formată aproape în mod egal din angajați "la patron" și independenți, iar majoritatea angajaților la negru lucrează la firme mici, cu mai puțin de 5 salariați.


Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2694 secunde