NATO amână pentru la toamnă o decizie privind prezența navală sporită în Marea Neagră

105
NATO amână pentru la toamnă o decizie privind prezența navală sporită în Marea Neagră - nave-1468073703.jpg

Articole recomandate

NATO va lua decizii în legătură cu o eventuală prezență navală sporită în Marea Neagră în această toamnă, a anunțat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, notează News.ro.


NATO va lua decizii în legătură cu o eventuală prezență navală sporită în Marea Neagră în această toamnă, după ce strategii militari vor evalua situația, a declarat sâmbătă secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, în marja summitului de la Varșovia.

"Am decis ieri (vineri – n.r.) că le vom cere strategilor noștri militari să ofere sfaturi în legătură cu o prezență navală sporită și cu o prezență aeriană sporită deasupra Mării Negre. Pe baza acestor sfaturi, vor fi luate decizii în toamnă", a spus el.

Stoltenberg a amintit și că liderii aliați au decis în prima zi a summitului să înființeze o brigadă multinațională, terestră, în România pentru consolidarea flancului estic.

În plus, NATO și-a sporit deja prezența în Marea Neagră, a afirmat oficialul. "Avem mai multe patrule, avem o prezență navală mai importantă", a adăugat el.

Președintele Klaus Iohannis a scris, vineri, pe Facebook, că inițiativele și obiectivele României la Summitul NATO de la Varșovia "prind contur" și se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0791 secunde