NATO marchează 75 de ani de la înfiinţare printr-o ceremonie la Bruxelles

157
NATO marchează 75 de ani de la înfiinţare printr-o ceremonie la Bruxelles - nato-75-1711980137.jpg

Articole de la același autor

NATO marchează joi, în a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre, împlinirea a 75 de ani de la înfiinţare în cadrul unei ceremonii la sediul Alianţei din Bruxelles, eveniment în cadrul căruia se vor marca şi 25, 20 şi respectiv 15 ani de la aderarea a nu mai puţin de 12 state, între care şi România.


Ceremonia va avea loc la sediul NATO joi dimineaţă şi va fi precedată de o depunere de coroane la care vor participa secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi şeful Comitetului Militar, amiralul olandez Rob Bauer. În cadrul ceremoniei va fi intonat imnul NATO şi vor susţine discursuri Jens Stoltenberg şi Rob Bauer, precum şi miniştrii de externe din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia, Slovenia, Albania şi Croaţia.


Potrivit programului ceremoniei făcut public de NATO, cu acest prilej va fi tăiat şi un tort de către secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi ministrul de externe al Belgiei, ţara gazdă, Hadja Lahbib.


România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la summit-ul NATO de la Praga din noiembrie 2002 alături de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia. La 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5214 secunde