NATO, pregătită să ajute Turcia dacă va fi necesar

162
NATO, pregătită să ajute Turcia dacă va fi necesar - turcia-1352825081.jpg
Alianța Nord-Atlantică este pregătită să furnizeze o asistență Turciei, țară membră a acestei organizații, în cazul în care conflictul din Siria se apropie de teritoriul său, a declarat, la Praga, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen. 

"Turcia poate să conteze pe solidaritatea noastră. Dispunem de mai multe planuri pentru apărarea și protejarea Turciei, aliatul nostru, dacă va fi necesar", a declarat oficialul NATO. 

Anders Fogh Rasmussen a refuzat, totuși, să "intre în detalii". El a mai spus că NATO nu a primit încă o cerere din partea Turciei cu privire la o eventuală mobilizare de rachete Patriot pe teritoriul său. "Evident, dacă o asemenea cerere este transmisă Consiliului NATO, acesta va fi nevoit să țină cont de ea", a precizat el. 

Turcia a subliniat săptămâna trecută că se află în negocieri cu NATO cu privire la rachete Patriot, fără să prezinte, totuși, o cerere oficială.

Președintele turc Abdullah Gül a declarat, săptămâna trecută, că țara sa își rezervă dreptul să se doteze cu orice fel de armament, cu scopul de a asigura apărarea împotriva oricărei amenințări siriene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3728 secunde