Nepoții lui Moisoiu și-au dat întâlnire la teatru

803

Articole de la același autor

"Nepoții" lui Dănuț Moisoiu, așa cum chiar fostul președinte executiv i-a numit pe aghiotanții săi, s-au reunit, sâmbătă, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, în cadrul așa numitului Consiliu de Coordonare Locală. Hotărâți să taie și să spânzure, cei peste trei sute de pedeliști contestatari și-au vărsat, cum au știut ei mai bine, frustrarea perdanților.

Renegând noul Biroul Municipal Permanent și, mai cu seamă, conducerea interimară a Organizației Județene, dar și coordonatorul PD-L trimis de la centru, în persoana Elenei Udrea, pedeliștii au aprobat patru hotărâri. Prin articolele adoptate, "vechea gardă" anulează deciziile prin care cei zece membri au fost excluși din partid, precum și aceea prin care fostul Birou Permanent Local a fost dizolvat. Interesant de remarcat este, însă, în ce măsură CCL-ul de sâmbătă este statutar, în condițiile în care el a fost convocat și asumat de persoane care și-au pierdut calitatea de membri de partid.(??)

Alba-neagra cu membrii excluși
Încă de la începutul ședinței, prezidiul format din Claudiu Stratulat, Remus Macovei, Alexandru Crăciun, Dan Diaconescu și Mioara Săfciuc a insistat să declare ședința ca fiind constituită statutar, fără însă a menționa cadrul legal care atestă acest lucru. Mai mult, în opinia lui Macovei, secretar general al fostului Birou Permanent Municipal, CCL-ul de sâmbătă ar fi fost "singura organizație care poate valida excluderea membrilor".
Gruparea disidentă a mizat pe forța scandalului, discursul lor fiind, de altfel, agresiv și, în egală măsură, fundamentat de frecvente atacuri la persoană și mai puțin de argumente viabile. Ezitând să-și asume eșecul alegerilor locale din acest an, Remus Macovei și Dănuț Moisoiu au aruncat vina pentru actualele tensiuni din cadrul PD-L pe Organizația Județeană. Ei au precizat că nu recunosc nici activitatea de coordonare dispusă de Biroul Permanent Național prin intermediul Elenei Udrea. Motivația poate fi considerată cel puțin puerilă: "Doamna Udrea e departe de Constanța", au declarat, în mai multe rânduri, cei supranumiți de actuala conducere "simpatizanții, masa de manevră a PSD-ului".
Nici glumele de un prost gust derizoriu nu au lipsit, ele stârnind, de altfel, valuri de "hăhăieli" în sală.

Bunicul Moisoiu nu-și lasă nepoții de izbeliște
Un moment de așa-zisă glorie a foștilor pedeliști, "crema" evenimentului de sâmbătă, a fost discursul "Iepurașului", după cum chiar Mazăre îl alintă. "Niciodată nu am fost pesedist. Nu sunt și nici nu voi fi", și-a început Moisoiu cuvântarea. Ce a urmat se rezumă la câteva cuvinte și asta pentru că însuși simbolul acestei mișcări de "rebeliune" a declarat: "Eu nu știu să vorbesc, așa că întrebați-mă voi!"
Fostul președinte executiv al Organizației Municipale s-a bătut cu pumnii în piept cum că, "dacă cineva poate să arate o singură afacere" încheiată între el și Primăria Constanța, își dă demisia pe loc. Totodată, Moisoiu a precizat că toate acuzațiile care i s-au adus de-a lungul timpului în ceea ce privește relațiile sale cu actuala administrație locală și, mai ales, cu primarul Radu Mazăre sunt "prostești".
Nu în ultimul rând, liderul răzvrătiților excluși din PD-L a respins și criticile care i s-au adus cu privire la implicarea sa în campania electorală din Techirghiol. Contrar explicațiilor conducerii Organizației Județene, potrivit cărora Moisoiu a fost exclus din partid pentru că ar fi încercat, între cele două tururi de scrutin, să-l înlăture pe candidatul democrat-liberal din cursă, în favoarea celui de la PSD, Dănuț Moisoiu a declinat, și de data aceasta acuzațiile.

Fiecare pedelist pe legea lui se ceartă
La finalul CCL-ului de sâmbătă, Claudiu Stratulat a anunțat cele patru articolele care, ca urmare a supunerii la vot, au fost aprobate de cei prezenți. Astfel, protestatarii cer invalidarea deciziei BPJ de excludere a celor zece democrat-liberali, printre aceștia numărându-se Moisoiu, Narciz Amza, Mădălina Popa, Remus Macovei și Bogdan Bobe. "Nepoții" au decis, de asemenea, invalidarea deciziei de dizolvare a vechiului Birou Permanent Local al PD-L și, nu în ultimul rând, demiterea actualului Birou Permanent Municipal.
Ei au votat, totodată, convocarea în regim de urgență a unui Consiliu de Coordonare Județean prin care să se efectueze o analiză a alegerilor locale din iunie. Tardivă sau nu, inițiativa contestatarilor PD-L urmează a fi depusă, potrivit declarațiilor lui Stratulat, în termen de cinci zile, la Biroul Permanent Județean și la Biroul Permanent Național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9143 secunde