Netanyahu și Livni discută în secret despre formarea guvernului israelian

410

Articole recomandate

Liderul dreptei israeliene, Benjamin Netanyahu, desemnat viitor premier, și rivala sa de centru, ministrul de Externe Tzipi Livni, s-au întâlnit în secret, în vederea eventualei formări a unui guvern de coaliție, a informat ieri presa locală, relatează AFP.
Liderii Likud și Kadima s-au întâlnit miercuri seară la locuința lui Livni din Tel Aviv și au vorbit despre eventualitatea unei rotații de putere, potrivit presei.
Conform formulei avute în vedere, Netanyahu ar putea conduce guvernul timp de cel puțin trei ani, iar Livni l-ar înlocui în restul legislaturii, care are o durată de patru ani și opt luni.
În urma alegerilor legislative din 10 februarie, Kadima a obținut 28 de mandate, față de 27 pentru Likud, dar Netanyahu se poate baza pe o majoritate de cel puțin 61 de deputați din cei 120 din Knesset, grație susținerii pe care i-o acordă formațiuni religioase și de extremă-dreaptă.
Termenul fixat de președintele Shimon Peres pentru formarea guvernului expiră joi, dar poate fi prelungit până la 3 aprilie.
Potrivit presei, în urma ultimelor întâlniri secrete, Livni și Netanyahu se apropie de un punct comun pentru un compromis în vederea formării guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8477 secunde