Nicolas Sarkozy denunță atacurile împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu

338

Articole recomandate

Mediafax informează că Președintele Franței, Nicolas Sarkozy, a declarat vineri că nu va admite "ceea ce seamănă din ce în ce mai mult cu un plan de epurare religioasă" în Orientul Mijlociu, făcând referire la violențele împotriva creștinilor. Nu putem admite și facilita ceea ce seamănă din ce în ce mai mult cu un plan de epurare religioasă în Orientul Mijlociu", afirmă președintele Franței.
Sarkozy a făcut aceste declarații în cursul unei reuniuni cu reprezentanții comunităților religioase din Franța, la care a participat în premieră și reprezentantul copților, părintele Girguis Lucas. La reuniune au fost prezenți și ministrul de Interne, Brice Hortefeux, și cel de Externe, Michèle Alliot-Marie. "Atacurile care au vizat, în urmă cu câteva zile, bisericile copte din Franța sunt inadmisibile și am cerut Guvernului să le trateze cu multă seriozitate", adaugă Sarkozy.
Președintele Franței a reacționat la atacurile care au vizat în ultimele două luni bisericile din Bagdad (Irak) și Alexandria (Egipt), evocând și cazul creștinei pakistaneze Asia Bibi, condamnată la moare pentru blasfemie. Comunitatea musulmană din Franța este îngrozită de aceste crime comise în numele islamului", subliniază Sarkozy, elogiindu-l pe rectorul Marii Moschei din Paris, Dalil Boubakeur, și pe președintele Consiliului francez al cultului musulman, Mohamed Moussaoui, care au condamnat atentatele.
"Islamul nu are nimic de-a face cu fața hidoasă a acestor nebuni care omoară creștini, evrei, șiiți și sunniți. Terorismul fundamentalist omoară și musulmani", insistă Sarkozy. Președintele a reamintit și principiile laicității în Franța, subliniind că trebuie respectat "dreptul de a crede sau a nu crede, de a practica religia dorită, a strămoșilor sau dreptul de convertire". "Franța nu poate accepta ca o religie să intre neautorizat în spațiul public, dar acest lucru presupune ca statul să își mențină promisiunile de a permite tuturor să se poată ruga în locașuri de cult", subliniază Sarkozy.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7086 secunde