Noapte grea pentru pompierii greci. Incendiile le amenință casele

212
Noapte grea pentru pompierii greci. Incendiile le amenință casele - incendiugrecia-1658299349.jpg

Articole de la același autor

Mai multe aeronave pentru stingerea incendiilor au fost mobilizate, din nou, în zorii zilei de miercuri, după o noapte grea, pentru a stinge flăcările care se răspândesc la poalele Muntelui Penteli, la nord de Atena, şi ameninţă casele, au anunţat pompierii greci, informează AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 485 de pompieri, 120 de autovehicule, 3 avioane şi 4 elicoptere au intervenit la răsăritul soarelui pentru a încerca să stingă incendiul care s-a extins pe parcursul nopţii în suburbiile dens populate din nordul capitalei, precum Gerakas, unde locuiesc aproximativ 29.000 de persoane.

"Din cauza intensităţii şi vitezei vântului, focul şi-a schimbat constant direcţia pe tot parcursul nopţii, îngreunându-ne efortul de a-l stinge", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, miercuri dimineaţă, în cadrul unui briefing de presă. Mai multe aşezări, un spital de pediatrie şi Observatorul Naţional din Atena au fost evacuate ca măsură de precauţie. Poliţia a evacuat din zonele periculoase circa 600 de persoane, potrivit unui comunicat. Potrivit pompierilor, mai multe locuinţe au fost arse, iar inventarierea pagubelor va începe imediat ce incendiul va fi adus sub control. Premierul grec a convocat, de asemenea, o celulă de criză pentru gestionarea situaţiei, conform serviciilor sale. În ultimele 24 de ore, pompierii greci au intervenit pentru stingerea a 117 incendii izbucnite în ţară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3817 secunde