Norul de fum care a acoperit complet orașul New York ajunge şi în România! Ce spun specialiştii despre acest fenomen

294
Norul de fum care a acoperit complet orașul New York ajunge şi în România! Ce spun specialiştii despre acest fenomen - fumincendiinewyork-1688035909.png

Articole recomandate

Norul de fum care a pornit în urma incendiilor din Canada, apoi a acoperit complet orașul New York și alte orașe din SUA a traversat oceanul. Acest nor de fum se află, în prezent, în Franța, iar spre finalul săptămânii este așteptat să ajungă și în România.

Conform experților, în România nu va mai avea intensitatea din Canada sau SUA, dar totuși va fi prezent deasupra țării noastre, a explicat Florinela Georgescu, expert de la ANM, conform Antena 3 CNN.

"Așa cum indică modelele programului Comisiei Europene Copernicus, care monitorizează genul de emisii poluante, este foarte probabil ca la acele înălțimi foarte mari, la 4.000-5.000 metri înălțime, să ajungă în cantități însă extrem de mici, absolut neimportante în zona țării noastre. Deci foarte posibil să nu avem nici măcar acele apusuri sau răsărituri mai spectaculoase, despre care iarăși se vorbea. Suntem foarte departe de sursa acestui transport de poluant.

Probabil că este de interes doar pentru cercetători, pentru că este un fenomen deosebit și, pe de altă parte, cu siguranță ajută pentru validarea modelelor numerice cu ajutorul cărora monitorizăm transport de poluant.

Va ajunge, va fi o curiozitate, să spunem astfel, de interes pentru lumea științifică. Pentru pasionații care vor să urmărească evoluția norului de fum le recomand, site-uri, produsele programului european Copernicus”, a precizat expertul, citează stiripesurse.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5194 secunde