OMV Petrom a semnat un acord pentru achiziţionarea mai multor parcuri fotovoltaice în România

126
OMV Petrom a semnat un acord pentru achiziţionarea mai multor parcuri fotovoltaice în România - 1-1688035713.jpg
Compania OMV Petrom a semnat un acord pentru achiziționarea mai multor proiecte pentru construcția de parcuri fotovoltaice în județul Teleorman. Proiectele sunt dezvoltate de compania daneză Jantzen Renewables ApS, se arată într-un comunicat de presă transmis joi, 29 iunie, de companie.

Finalizarea tranzacției este estimată pentru trimestrul al doilea al anului viitor, când proiectele vor ajunge la stadiul „gata de construit („ready-to-build”). Puterea instalată a acestor parcuri fotovoltaice va fi de aproximativ 710 MW. Parcurile fotovoltaice se vor număra printre cele mai semnificative proiecte de acest tip din Europa de Sud-Est, putând alimenta echivalentul consumului anual a aproximativ 280.000 gospodării din România.

„Această achiziție vine în sprijinul realizării obiectivului strategic al OMV Petrom, de a avea o capacitate instalată de energie regenerabilă de cel puțin 1 GW, până în 2030, inclusiv prin parteneriate. În plus, ne permite să răspundem adecvat cererii din ce în ce mai mari pentru energie verde, contribuind totodată la consolidarea securității aprovizionării și a rezilienței energetice a României”, a declarat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Septembrie 2021
Stire din Economie : Premieră navală și energetică
Joi, 14 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.7544 secunde