O nouă concentrare economică în domeniul serviciilor petroliere

428
O nouă concentrare economică în domeniul serviciilor petroliere - onouaconcentrareeconomicaindomen-1623951527.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care OMV Petrom SA externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităților de extracție și producție a petrolului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații deservenți, către consorțiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well Services GmbH, Germania.

OMV Petrom, membră a Grupului OMV, operează câmpuri petrolifere și de gaze naturale în diferite regiuni din România, astfel încât este esențială asigurarea continuității operațiunilor zilnice efectuate în siguranță și în conformitate cu prevederile legislației de mediu.

Pentru asigurarea unei prestări continue, uniforme și integrate a unor activități auxiliare activității principale de extracție și producție a petrolului și gazelor naturale OMV Petrom și-a externalizat aceste servicii către contractori externi specializați. Scopul serviciilor este de a îmbunătăți semnificativ standardele de calitate și a crește eficiența, precum și productivitatea, prin implementarea unor servicii la standarde de ultimă oră și prin asigurarea unui transfer continuu de know-how.


Consorțiul de firme a depus o ofertă finală și a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru Zona de Producție Moesia.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum și transferul unor salariați către consorțiu. La sfârșitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom și consorțiu a notificării privind intrarea în vigoare a acestuia), anumite bunuri și salariații vor fi returnați către OMV Petrom.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenței.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3935 secunde