Nigeria înființează o forță militară pentru combaterea pirateriei în Golful Guineea

163
Nigeria înființează o forță militară pentru combaterea pirateriei în Golful Guineea - nigeriainfiinteazaoforamilitarap-1623951463.jpg

Articole de la același autor

Nigeria a anunțat recent o investiție semnificativă în domeniul militar, pentru combaterea pirateriei în Golful Guineea. Gestionat de Agenția Nigeriană pentru Siguranță Maritimă (NIMASA), proiectul va spori securitatea maritimă în regiune, o zonă afectată de piraterie, jaf armat și alte infracțiuni maritime.

Un centru de comandă și control cu sediul în Lagos va coordona o rețea de active militare, care va cuprinde: două nave de misiune specială, două avioane cu rază lungă de acțiune, 17 nave cu răspuns rapid, capabile de viteze de 50 de noduri, trei elicoptere și patru drone aeriene. Acestea completează dotările existente.

Comunitatea maritimă internațională a salutat decizia Nigeriei.

Fenomenul pirateriei și jafurilor armate pe mare s-a intensificat în ultimul an. În 2020, au fost consemnate 195 de atacuri piraterești și tentative, cu 20,37% mai multe decât în anul 2019, când au fost 162 de cazuri. Zonele cele mai fierbinți ale pirateriei pe mare sunt Golful Guineea și Strâmtoarea Singapore.

În 2020, trei nave au fost deturnate, iar 161 de nave au fost abordate. Au avut loc 20 de atacuri eșuate, iar împotriva a 11 nave s-a deschis focul. Au fost răpiți de pe navele lor 135 de navigatori, comparativ cu 134 în 2019. Din totalul răpirilor, 95% au avut loc în Golful Guineea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Pirații fac legea în Golful Guineea
Pagina a fost generata in 1.9356 secunde