IMO impune cerințe noi privind siguranța la acostarea navelor

262
IMO impune cerințe noi privind siguranța la acostarea navelor - imoimpuncerintenoiprivindsecurit-1606060384.jpg
Comitetul pentru Siguranța Maritimă din cadrul Organizației Maritime Internaționale (IMO) s-a reunit recent, pentru a adopta o serie de cerințe obligatorii. Una dintre ele, care se referă la operațiunea de acostare a navelor, urmărește securitatea muncii și acostarea în siguranță a navelor, reducerea numărului și a gravității accidentelor cauzate de activitățile de acostare.

Noile cerințe vor avea un impact semnificativ asupra proiectării navelor, în special în ceea ce privește amenajarea troliurilor de ancorare și a echipamentelor aferente de pe punte. Ele vor include o reevaluare a proiectării amenajărilor de acostare, inclusiv un nou regim de întreținere și inspecție a echipamentului de acostare.

În ceea ce privește inspecția și întreținerea, MSC a adoptat noi prevederi pentru toate navele, indiferent de dimensiunea și data construcției, cerând ca echipamentele de acostare, inclusiv parâmele și cablurile, să fie supuse inspecției. Modificările vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.401 secunde