IMO adoptă noi măsuri pentru deblocarea schimburilor de echipaje

275
IMO adoptă noi măsuri pentru deblocarea schimburilor de echipaje - imoadoptanoimasuripentrudeblocar-1589112137.jpg

Articole de la același autor

Efectuarea schimburilor de echipaje este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă industria maritimă, din cauza pandemiei COVID-19. La sfârșitul săptămânii trecute, Kitack Lim – secretarul general al Organizației Maritime Internaționale (IMO) a aprobat o serie de protocoale, concepute pentru a rezolva aceste probleme.

Protocoalele pentru schimbarea și repatrierea echipajelor au fost elaborate de organizațiile internaționale: ICS, IAPH, BIMCO, IFSMA, INTERTANKO, P&I Clubs, CLIA, INTERCARGO, InterManager, IPTA, IMCA, INTERFERRY, FONASBA, ITF și WSC. De asemenea, și-a adus contribuția Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA).

Protocoalele cuprind măsuri și proceduri generale pentru facilitarea schimburilor de echipaje în condiții de siguranță sanitară. Companiile de transport maritim au obligația să respecte măsurile cuprinse în protocoale, iar guvernele și autoritățile naționale vor trebui să facă tot posibilul pentru a permite schimbările de echipaje. Protocoalele conțin recomandări pentru administrațiile maritime, autoritățile sanitare, vamale, Poliția de Frontieră și autoritățile aviației civile.

Printr-o circulară emisă de IMO, statele membre ale organizației și organizațiile internaționale sunt invitate să utilizeze protocoalele și să le transmită autorităților naționale relevante.

Transportul maritim și navigatorii sunt esențiali pentru lanțurile de aprovizionare globală. În fiecare lună, aproximativ 150.000 de navigatori de pe nave trebuie să fie schimbați cu tot atâția de pe uscat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde