Centenar cu porțile închise la Colegiul Comercial "Carol I" din Constanța

312
Centenar cu porțile închise la Colegiul Comercial

Articole de la același autor

Colegiul Comercial "Carol I" din Constanța marchează online împlinirea a 100 de ani de activitate. Conducerea unității de învățământ a ținut să le amintească tuturor elevilor și cadrelor didactice atingerea centenarului și însemnătatea acestei aniversări, chiar dacă se petrece în condiții excepționale.

"Colegiul Comercial ar fi trebuit să îmbrace haine de sărbătoare în acest an, pe 10 mai, când se împlinesc 100 de ani de învățâmânt economic constănțean, moment important atât pentru profesorii și personalul școlii, elevi și părinți, cât și pentru comunitatea locală. În consens cu valoarea momentului, doresc să subliniez importanța învățământului economic în Dobrogea, a rolului școlii noastre în peisajul învățământului din regiune, recunoscută ca un punct de sprijin pentru formarea elitei intelectuale din zonă, precum și a personalităților în domeniul antreprenorial. Ne mândrim cu faptul că avem o îndelungată tradiție în pregătirea de specialitate a generații întregi de elevi, actuali profesioniști în domenii cum ar fi: economic, comerț, turism și alimentație", explică directorul liceului, prof. Adriana Dima.

Potrivit acesteia, începuturile învățământului economic constănțean se regăsesc în anul 1920 sub denumirea de Școală Comercială Superioară de Comerț (de băieți și de fete), apoi Școală Elementară Comercială (din 1923), Grup Școlar Comercial (din 1959), Grup Școlar Economic Administrativ (din 1982), iar din 10 mai 2000 – Colegiul Comercial "Carol I". "Ziua școlii, a învățământului economic constănțean, reprezintă un bun prilej pentru mine, ca actual director, de a aduce mulțumiri foștilor directori și profesori care, cu înalt profesionalism, vocație, talent și dedicare, ne-au lăsat moștenire munca lor materializată în formarea destinelor, în formarea atâtor generații de tineri, mulți dintre ei având cariere de succes în domeniile antreprenorial, financiar, bancar, politic. Aș vrea să le mulțumesc totodată și actualilor mei colegi care, cu pasiune și perseverență, duc mai departe ceea ce au început predecesorii noștri, contribuind la educarea tinerilor, la pregătirea lor generală și de specialitate. Deși situația actuală nu ne permite să sărbătorim școala și învățământul economic constănțean așa cum se cuvine și așa cum ne-am propus, cred că toți cei care suntem legați prin natura pregătirii, educației, profesiei, de această școală, toți cei care la acest moment suntem foști sau actuali directori, foști sau actuali profesori, foști sau actuali elevi vom fi, pe 10 mai, cu gândul, cu sufletul și cu inima, măcar și pentru o clipă, la acest lăcaș al educației care ne-a marcat existența", mai spune prof. Adriana Dima.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7439 secunde