"Nu am vrut să o omor, ci doar să o pedepsesc!"

937
Bărbatul care și-a incendiat concubina în fața Policlinicii cu Plată a fost audiat, vineri, de Tribunalul Constanța.

El a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. În fața magistraților, Stelian Preda a declarat că nu a premeditat fapta și că nu știe ce a gândit în momentul în care și-a incendiat concubina. "Nu am vrut să o omor, ci doar să o pedepsesc!", a declarat Preda.
Potrivit rechizitoriului, din anul 2000, Stelian Preda și Doina Diaconu au început să trăiască în concubinaj, deși femeia avea deja patru copii dintr-o căsătorie anterioară. Un an mai târziu, cei doi au devenit părinți.
Legătura de concubinaj dintre Stelian Preda și Doina Diaconu a ținut până în februarie 2008, când femeia l-a părăsit pentru un alt bărbat. Luni de zile, Preda a căutat-o, spunându-i că e legat sufletește de ea și de copii și cerându-i să se întoarcă la el. Așa s-a întâmplat și pe 20 mai, când Preda a mers la locul de muncă al concubinei. Doina Diaconu era vânzătoare la o tarabă cu ziare de lângă Policlinica cu Plată din Constanța.
La refuzul concubinei de a se întoarce acasă, bărbatul a reacționat violent, a aruncat asupra ei benzină și i-a dat foc, după care a fugit de la locul faptei. Oamenii aflați în zonă au intervenit și au stins flăcările, iar femeia a fost transportată la spital în stare gravă, cu arsuri de gradul III pe torace, față și mâini.
În timp ce ea era supusă mai multor intervenții chirurgicale, agresorul s-a refugiat în satul Conacu, comuna Cobadin, la fratele său. El a fost prins după trei zile de polițiști și predat procurorilor. În fața anchetatorilor, Stelian Preda a recunoscut că a recurs la acest gest deoarece nu se împăca cu gândul că Doina îl părăsise și a vrut să se răzbune pe ea. În timpul cercetărilor, Preda a avut o comportare parțial sinceră, în sensul că a recunoscut fapta comisă, în mare parte, dar și-a motivat-o prin aceea că, datorită sentimentelor pe care le avea față de femeie, nu dorea să fie părăsit. El a mai spus că nu a urmărit să-i suprime viața, fapt ce, în opinia anchetatorilor, este contrazis de modalitatea și împrejurările în care a acționat la incendierea concubinei.
Tribunalul Constanța a stabilit pentru 6 octombrie data pentru discutarea menținerii măsurii de arest preventiv și pentru 10 octombrie, ședința de judecată la care va fi audiată partea vătămată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0361 secunde