"Nu există o amenințare iminentă de atac terorist în Germania"

95
Nu există o amenințare iminentă de atac terorist în Germania, a indicat vineri șeful Oficiului Federal pentru Apărarea Constituției, Hans-Georg Maassen, la o zi după ce o serie de operațiuni coordonate ale poliției au dezmembrat o celulă islamistă care plănuia să comită un atac terorist la Berlin, transmite DPA.

"Nu există o dovadă cu privire la o infracțiune teroristă concretă, iminentă în Germania", a declarat Hans-Georg Maassen la postul public ARD. Într-un alt interviu, acordat postului ZDF, acesta a mai declarat că atacurile de la Paris din 13 noiembrie au arătat că Statul Islamic implantează în mod deliberat teroriști printre refugiații care pătrund pe continentul european. "Am văzut în mod repetat că teroriști (...) s-au strecurat camuflați sau deghizați ca refugiați. Este o realitate cu care serviciile de securitate se confruntă", a menționat Maassen.

"Încercăm să recunoaștem și să identificăm dacă mai există luptători sau teroriști ai SI care s-au strecurat" în acest mod, a adăugat șeful BfV, citat de Reuters.

Conform unui anunț făcut de autoritățile germane, patru cetățeni algerieni suspectați de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic plănuiau să comită un atac terorist la Berlin, dintre care doi fiind arestați, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.736 secunde