Numărul vaselor cargo care tranzitează pe Dunăre este în scădere în ciuda condițiilor favorabile de navigație

203
Numărul vaselor cargo care tranzitează pe Dunăre este în scădere în ciuda condițiilor favorabile de navigație - 7243c908e4e38dba962bd8a04c957a8f-1686243358.jpg

Articole de la același autor

Deși cotele apelor Dunării sunt ideale pentru acestă perioadă a anului, traficul navelor cargo este mic, spune Ivan Zhekov, directorul Direcţiei Supraveghere Fluvială din cadrul Administraţiei Maritime Ruse.


Potrivit lui Zhekov, în primele patru luni le anului, numărul de nave cargo care au vizitat porturile Silistra, Ruse, Svishtov şi Nikopol a scăzut cu aproximativ 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.


“De la începutul lui ianuarie şi până la finele lui aprilie, porturile noastre au fost vizitate de 2.400 de nave cargo. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost 3.200 de nave”, a explicat Zhekov. Acesta nu a dorit să comenteze care sunt motivele pentru această scădere dar a sugerat că este posibil să aibă legătură cu embargoul privind importurile de cereale din Ucraina. “Nici măcar exporturile de cărbune spre Serbia nu au dus la creşterea numărului de nave cargo pe Dunăre”, a spus Zhekov, potrivit presei bulgare BTA.


Nici navele de croazieră nu au acostat în porturile bulgărețști. Zhekov a precizat că în lunile aprilie şi mai s-a înregistrat o creştere de 10% a numărului de vase de croazieră care au vizitat Ruse, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot el spune că în acest an sunt planificate 510 de vizite la Ruse ale unor nave cu turiști. Până acum au fost înregistrate 127 de vizite ale unor nave de croazieră cu un total de 15.800 de turişti. Cei mai mulţi vizitatori au fost americani, peste 5.000, urmaţi de germani, 4.900, britanici, 1.700, şi australieni, 1.000.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0179 secunde