O aeronavă militară a SUA s-a prăbuşit în sudul Californiei

176
O aeronavă militară a SUA s-a prăbuşit în sudul Californiei - aeronavaprabusita-1654781628.jpg

Articole de la același autor

O aeronavă militară de tip MV-22B Osprey (cu decolare verticală) a Statelor Unite s-a prăbuşit miercuri în sudul Californiei, a anunțat Marina SUA. Este al doilea incident în mai puțin de o săptămână, după prăbușirea unui avion F/A-18E Super Hornet în deșertul Mojave.


Autoritățile militare nu au furnizat detalii cu privire la posibile victime ale accidentului, dar armata a negat informaţiile conform cărora aeronava transporta substanţe radioactive atunci când s-a prăbuşit în apropiere de Glamis, la 35 km de graniţa cu Mexicul.

La bordul aeronavei se aflau cinci militari, potrivit US Marines.

„Echipe de intervenţie militare şi civile sunt la faţa locului. Contrar zvonurilor de pe reţelele de socializare, la bordul aeronavei nu se aflau materiale nucleare”, a precizat un purtător de cuvânt, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

O bază aeriană marină se află în apropiere de locul accidentului, în Yuma, Arizona, şi deţine o serie de aeronave MV-22 Osprey cu decolare verticală.


Armata americană a suferit deja mai multe accidente care au implicat acest model de aeronavă, între care unul în care au fost ucise patru persoane în martie, în Norvegia, în cursul unui exerciţiu NATO.

La sfârșitul săptămânii trecute, un pilot de vânătoare a murit după ce avionul său F/A-18E Super Hornet, aparținând Forțelor Navale ale Statelor Unite, s-a prăbușit în deșertul Mojave, în apropiere de orașul Trona, California.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4071 secunde