Din cauza unor probleme tehnice

Concurs O aeronavă militară americană a cerut să aterizeze de urgență pe Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

598

Articole de la același autor

O aeronavă militară americană de tip Hercules C-130, având la bord 12 membri ai echipajului și 20 de militari, și care avea destinația Qatar, a aterizat de urgență, ieri, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Totul s-a produs din cauza faptului că unii dintre pasageri ar fi simțit miros de fum, iar aterizarea și evacuarea pasagerilor s-au desfășurat fără alte incidente.
Și Ambasada Americană a informat că incidentul nu s-a soldat cu victime și că aterizarea a avut din cauza unor probleme tehnice.
"Nu există răniți printre pasageri sau membrii echipajului" - a mai precizat Ambasada.
"La bord nu se aflau bunuri pe-riculoase. Din primele informații reiese că decizia de a aduce aeronava la sol a fost luată după ce s-a observat că iese fum de la instalația electrică din cabină. În urma incidentului, pe aeroportul din Constanța au fost declanșate procedurile de urgență, aterizarea fiind efectuată cu succes. La sol, s-a constatat că e vorba de o defecțiune la instalația electrică, motiv pentru care nava va rămâne în aeroport, timp de câteva zile, până la repararea avariei. Pasagerii au fost cazați în siguranță", a mai precizat Elena Dragotă, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
Directorul Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, Cristian Păvălașc, ne-a declarat că imediat ce în turnul de control a fost efectuată solicitarea de ajutor a aeronavei s-a trecut la procedura standard de mobilizare a unor forțe interne (serviciu de ambulanță, pompieri, medici) și au fost anunțate toate instituțiile abilitate să intervină dacă situația degenera.
"La ora 10,15 a avut loc solicitarea de ajutor, iar la ora 10,41 situația de urgență a încetat" - ne-a declarat directorul Cristian Păvălașc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6554 secunde