Concurs Procurorii au îndoieli cu privire la imparțialitatea judecătorilor constănțeni

1934

Articole de la același autor

După ce a analizat cererea, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus respingerea ei

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, ieri, cererea de strămutare a dosarului nr. 2121/212/2009, privindu-i pe inculpații Stila Goșu, Mitică Goșu, Ionuț Vanghelici, Petrică Tomescu, Daniel Zorică și Vasilică Coșman, de la Judecătoria Constanța. Inedit este faptul că, de această dată, cei care bănuiesc că magistrații constănțeni nu ar fi obiectivi sunt chiar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Ei spun în cererea lor că "imparțialitatea judecătorilor instanței constănțene ar putea fi știrbită, existând pericolul de tulburare a ordinii publice provocat de această cauză penală, în care sunt judecați inculpați cunoscuți ca făcând parte din grupările infracționale ce acționează pe raza municipiului Constanța".
Procurorii constănțeni își susțin cererea și prin faptul că, la data de 6 februarie 2009, pe unul dintre pereții Camerei Notarilor Publici, situată în centrul Constanței, lângă instanțele de judecată, a apărut un mesaj scris cu o vopsea neagră, cu conținutul: "Rușine judecătoarei Cristina Radu! Eliberează clanul Spaniolu". Un mesaj asemănător a fost scris și pe gardurile Cimitirului Municipal și pe un banner pe șoseaua care leagă municipiul Constanța de comuna Valu lui Traian, cu conținutul: "Judecători corupți la Constanța".
Precizăm că judecătoarea Cristina Radu, de la Judecătoria Constanța, este cea care a dispus cercetarea inculpaților în stare de libertate.
Procurorii constănțeni invocă faptul că în presa constănțeană au fost relatate aceste lucruri și că pe anumite site-uri, printre care și cel al ziarului "Cuget Liber", "au apărut mesaje de la cititorii constănțeni, care își exprimau nemulțumirea și îndoiala cu privire la obiectivitatea și imparțialitatea judecătorilor constănțeni care au judecat cauza, precum și indignarea că inculpații au fost lăsați în libertate".
"Considerăm că imparțialitatea judecătorilor constănțeni este afectată în aceste împrejurări, care au provocat tulburarea ordinii publice, iar presiunile exercitate asupra judecătorilor din Constanța sunt de natură a crea suspiciuni cu privire la obiectivitatea judecătorului căruia îi revine îndatorirea să judece fondul cauzei" - se mai menționează în cererea înaintată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
La dosarul cauzei au fost atașate articolele din presa locală, care au relatat despre apariția mesajelor "dedicate" judecătorului constănțean și opiniile purtătorilor de cuvânt de la Judecătoria și Tribunalul Constanța.
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au analizat solicitarea procurorilor constănțeni și au decis că nu se impune trimiterea dosarului la o altă instanță din țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1475 secunde