O scurgere la un oleoduct rusesc a provocat deversarea de petrol în Marea Neagră

207
O scurgere la un oleoduct rusesc a provocat deversarea de petrol în Marea Neagră - petrol-1419437929.jpg

Articole recomandate

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat deversarea unei cantități nedeterminate de petrol în Marea Neagră, miercuri, în apropierea portului Tuapse, iar autoritățile au anunțat că vremea nefavorabilă împiedică eforturile de evaluare și limitare a pagubelor, relatează Moscow Times.
"O cantitate de petrol a fost deversată în mare", a declarat pentru Reuters Serghei Proskurin, căpitanul adjunct al portului Tuapse.
El a adăugat că nu se cunoaște exact cantitatea de petrol deversată și că serviciile de urgență încearcă să monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, însă eforturile sunt împiedicate de vremea nefavorabilă, potrivit Mediafax.ro.
Tuapse este un important port petrolier și industrial, aflat în apropierea mai multor stațiuni rusești de la Marea Neagră. Orașul Soci se află la o distanță de 118 kilometri.
Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut petrol în mare și într-un râu de-a lungul căruia trece oleoductul spre rafinăria din Tuapse, operată de compania petrolieră de stat Rosneft.
Ministerul rus pentru Situații de Urgență a confirmat scurgerea de petrol, iar compania Transneft a precizat că în urma incidentului oleoductul a fost închis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3443 secunde