O seară cu "Spărgătorul de nuci", varianta Teatrelor Balșoi și Kiev, costă de la 60 la 250 lei

1979
Taman când baletul constănțean este în concediu, după turneul anual efectuat în Germania, pe un teren "arid" de spectacole de gen, la Constanța, două teatre din Rusia și Ucraina vin cu aceeași piesă - "Spărgătorul de nuci". Coincidență? Este aceeași piesă cu care ansamblul de balet constănțean a bifat ultima premieră pe 2007.

Impresarii de spectacole încep anul 2008, la Constanța, cu baletul "Spărgătorul de nuci". Orașul este împânzit de afișe și dacă nu te uiți atent la ele ai impresia că este vorba despre aceeași reprezentație. Însă, primul spectacol cu "Spărgătorul de nuci" aparține celebrului Teatru Balșoi, care va avea loc pe 26 ianuarie, de la ora 19.30, în Sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Prețul biletelor este destul de piperat, variind între 100 și 250 de lei, în funcție de locul ocupat în sală, după cum am aflat de la Agenția de bilete a teatrului. La București, același teatru joacă piesa la Sala Palatului la o zi după Constanța, însă prețul biletelor este mai mic, între 700 și 200 de lei. Explicația - Constanța nu beneficiază de o sală optimă pentru desfășurarea unor astfel de spectacole de anvergură (pe afiș se specifică faptul că în evoluție sunt antrenați 65 de balerini), astfel încât cheltuielile să se împartă la numărul de locuri. Doar Casa de Cultură își mai oferă spațiul generos impresarilor de spectacole, însă dacă aceasta este ocupată, se optează pentru varianta fosta sală de sport a Liceului "Mircea".
Pe 26 ianuarie, pe scena îngustă și modificată de "n" ori a teatrului, celebrul Teatru Balșoi va fi reprezentat de Elena Andrienco, prim-solistă a instituției, și Alexandru Volcikov, de asemenea solist al teatrului, care vin direct de la Paris, unde au reprezentații până atunci.  
Teatrul de Operă și Balet Kiev au și ei "Spărgătorul" lor pe data de 10 februarie, prezentat la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar prețul biletelor variază între 60 și 80 de lei. Evoluează prim-soliștii Natalia Lazebnikova, Kristyn Balabanova, Evgenii Logunov și Andry Gyra. Coregrafia este realizată de V. Kovtun.
Și va mai fi un "Spărgătorul de nuci", de data aceasta varianta ansamblului "Oleg Danovski", care va fi prezentat odată cu reînceperea stagiunii teatrului, în luna februarie. Prețul biletelor la spectacolul teatrului local costă 25 de lei.
Rămâne de văzut care "Spărgător" adună cel mai numeros public și de ce.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8175 secunde