Concurs Se înființează Institutul de Istorie a Religiilor, condus de Andrei Pleșu

453
Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, înființarea Institutului de Istorie a Religiilor aflat în subordinea Academiei Române, ce va fi condus de Andrei Pleșu. Institutul va avea un număr de 15 posturi, dintre care 12 posturi de cercetători, și va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei Române. Cercetătorii de la Institutul de Istorie a Religiilor vor studia istoria monoteismelor, istoria politeismelor clasice și relația dintre modernitate și religie. De asemenea, în urma cercetărilor, Institutul va publica lucrări științifice și alte lucrări din domeniu.
Crearea unui astfel de institut, un vis mai vechi al cercetătorilor români, începând chiar cu Mircea Eliade, a fost posibilă abia după 1989. Congresul European de Istoria Religiilor desfășurat în toamna anului 2006 pentru prima oară la București a constituit un imbold pentru autoritățile române care au promis că vor sprijini un astfel de demers.
Academia Română a decis anul trecut ca Institutul de Istorie a Religiilor să fie înființat sub auspiciile sale și a solicitat pentru acesta bani de la bugetul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6041 secunde