Concurs "Fenomenul Pitești", în volum

418
Volumul "Pitești. Cronica unei sinucideri asistate", de Alin Mureșan, publicat sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), care vorbește despre "fenomenul Pitești", apare săptămâna aceasta la Editura Polirom.
Cartea lui Mureșan dorește să facă o radiografie a fenomenului Pitești, oraș în care de la sfârșitul anilor ’40 la începutul anilor ’50 a funcționat o închisoare unde autoritățile comuniste au practicat un regim de încarcerare în special a tinerilor disidenți, numit și "Experimentul Pitești" și denumit de Securitate "reeducarea". Tinerii deținuți, de diferite credințe politice și religioase, erau torturați psihic și puși să se umilească reciproc și să-și denigreze trecutul.
Colaborarea editurii Polirom cu IICCR a început în 2006, cu publicarea Anuarului institutului. La Polirom urmează să apară mai multe volume dedicate istoriei recente, printre care "Dicționarul penitenciarelor din România comunistă", prima monografie completă a sistemului carceral comunist, și "Dicționarul comunismului", care a apărut recent în Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8632 secunde