O treime dintre elevele din Africa de Sud sunt infectate cu HIV

251
O treime dintre elevele din Africa de Sud sunt infectate cu HIV - feteafricahiv-1363347126.jpg
Cel puțin 28% dintre elevele din școlile din Africa de Sud sunt infectate cu HIV, a declarat ministrul sănătății Aaron Motsoaledi, care atribuie rata ridicată a contaminărilor cu Sin-dromul Imuno-Deficitar în rândul fetițelor relațiilor cu "bărbați bogați în vârstă", relatează BBC.


"În mod evident, fetițele nu s-au contaminat în urma unor relații sexuale neprotejate cu băieți de vârsta lor, ci din cauza raporturilor cu bărbați mai în vârstă", a declarat ministrul sud-african, afirmând că simte un gol în suflet.

"Noi trebuie să pledăm împotriva acestui tip de relație când oameni în vârstă abuzează copii. Ei distrug viețile copiilor noștri", a acuzat el, indicând că printre elevele infestate cu HIV sunt și fetițe însărcinate cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

Potrivit unui bilanț din 2011, circa 94.000 de eleve erau gravide, dintre care 77.000 și-au făcut avorturi în clinici de stat. "Această situație nu mai poate fi suportată. Trebuie să-i punem capăt", a declarat ministrul sănătății, într-o conferință de presă.

Potrivit statisticilor oficiale, circa cinci milioane de persoane din Africa de Sud sunt seropozitive, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din populație. Anul trecut, 260.000 de persoane au murit de SIDA, aproape jumătate din totalul deceselor din țară pe perioada unui an, completează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.388 secunde