Cod roșu de ninsori și viscol în Ungaria. Armata a scos tancurile ca să deblocheze drumurile

302
Cod roșu de ninsori și viscol în Ungaria. Armata a scos tancurile ca să deblocheze drumurile - iarna-1363422897.jpg
Drumurile din Ungaria au fost blocate încă de joi în urma viscolului, a vântului, care în unele zone a ajuns și la 100 de km/h și a zăpezii. În ciuda codului rosu anunțat de meteorologi și a precauțiilor luate de Ministerul maghiar de Interne, destul de mulți oameni au plecat în deplasări la sfârșitul săptămânii, având în vedere că vineri a fost Ziua Națională a Ungariei. 
Armata ungară a fost nevoită să scoată tancurile pentru a ajunge la sinistrați, care au fost înzăpeziți în urma viscolului ce a creat haos în țară începând de joi, scrie BBC. Tancuri de război T-72 au deblocat drumurile înzăpezite unde mii de oameni rămăseseră blocați în mașini, unii chiar de joi seara.  Pe autostrada M1 au avut loc mai multe accidente care au blocat traficul ceea ce a agravat situația fiindcă în scurt timp, mașinile blocate în trafic nu au mai putut avansa din cauza zăpezii depuse. Vineri după-amiaza, toți cetățenii conectați la un serviciu de telefonie mobilă au primit sms-uri din partea Ministerului de Interne prin care oficialii le-au transmis cetățenilor ca, dacă sunt înzăpeziți pe drumuri, să nu plece din mașinile lor atâta timp cât mai au benzină și dacă rămân fără, să se mute într-o altă mașină unde mai este cald. Rafalele de vânt au ajuns până la 100 de km/h și au fost raportate depuneri de zăpadă de până la un metru înălțime în urma ninsorilor din ultimele două zile. 
Numărul românilor aflați în tranzit în Ungaria rămași, vineri, blocați din cauza închiderii autostrăzilor M1 și M7 și altor drumuri pe fondul condițiilor meteo nefavorabile este de ordinul sutelor, fiind cel puțin șase autocare cu pasageri români în această situație, informează Mediafax. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde