Iarna s-a întors peste România: Ninge abundent în nordul și vestul țării

203
Iarna s-a întors peste România: Ninge abundent în nordul și vestul țării - iarnazapadadrumuri18-1363346667.jpg
Iarna a revenit în forță, în nordul și vestul României. Ninsorile abundente și gheața de pe carosabil crează probleme pe mai multe drumuri din nordul și vestul țării. Șoferii mașinilor de mare tonaj au probleme în Pasul Gutâi, din cauza gheții de pe carosabil. Autoritățile române iau în calcul închiderea punctelor de frontieră care fac legătura între țara noastră și Ungaria.
Circulația rutieră se desfășoară cu greutate în Pasul Tihuța, pe DN 17, principala cale de legătură dintre Transilvania și Moldova, din cauza ninsorii viscolite, stratul de zăpadă măsurând în zonă aproximativ zece centimetri.

Traficul rutier a fost blocat, între localitățile Dumitra și Bistrița, din cauza unui utilaj de deszăpezire care s-a defectat. Și pe celelalte drumuri din județul Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă, iar drumarii acționează cu material antiderapant de la primele ore ale dimineții.

Și în județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale, județene și comunale. Din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore, în Pasul Gutâi, pe DN 18, traficul rutier a fost restricționat pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

"Poliția Rutieră a instalat un filtru de control pe DN 18, iar mașinile cu tonaj de 3,5 tone n-au acces în Pasul Gutâi până la curățarea completă a drumului. Măsura opririi traficului pentru camioanele de tonaj a fost luată pentru a preîntâmpina posibile incidente pe cei 22 kilometri de drum montan din Pasul Gutâi", a spus Dan Bucă, citat de Agerpres. 

Ninsori abundente au căzut și în județele Suceava și Timiș, unde gheața de pe carosabil creează probleme în trafic. În Suceava, pe DN 17, o dubă a ajuns în șanț după ce a derapat.

Vremea rea a făcut probleme și în Capitală. Patru mașini au fost distruse joi noaptea după ce vântul puternic a doborât un copac în cartierul 1 Mai. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru ca autoturismele să fie scoase de sub pom.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări COD GALBEN de ploi, vânt puternic și ninsori viscolite până vineri la ora 20. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va continua să sufle puternic, cu peste 90 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în nordul Moldovei, precum și la munte, va mai ninge și vântul va viscoli zăpada.

În Ungaria, meteorologii au instituit cod roșu de ninsori. Din cauza căderilor masive de zăpadă, autoritățile române le recomandă șoferilor care doresc să se deplaseze în Ungaria să rămână în țară pentru moment. Într-o ședință se discută chiar închiderea vămilor din România pentru a evita blocajele și ambuteiajele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Ianuarie 2013
Stire din Social : Atenție, se întoarce iarna!
Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Ce recomandă polițiștii rutieri
Pagina a fost generata in 0.2445 secunde