Obama nu exclude încă varianta unui atac armat asupra Siriei fără susținerea ONU

97
Obama nu exclude încă varianta unui atac armat asupra Siriei fără susținerea ONU - obama-1379148808.jpg

Articole recomandate

Președintele american Barack Obama nu a scos de pe ordinea de zi problema inițierii unui atac asupra Siriei fără sprijinul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite /ONU/, informează mass-media americane, citând reprezentanți oficiali ai Administrației SUA, potrivit Interfax.

'Obama își rezervă dreptul de a ordona declanșarea de către SUA a unui atac armat asupra Siriei, fără sprijin din partea ONU, în cazul în care Siria nu-și va onora obligațiile', notează The New York Times /NYT/, citând declarații ale unui înalt oficial american, însă fără a-i dezvălui identitatea.

Potrivit sursei de informație, președintele Obama conștientizează că, prin aplicarea dreptului său de veto, Rusia nu va permite niciodată adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluții care să presupună utilizarea forței împotriva Siriei.

Dat fiind acest lucru, SUA nu vor insista asupra includerii prevederii privind utilizarea forței în documentul Consiliului de Securitate cu privire la Siria, au subliniat sursele de informație. În opinia lor, aceasta a contribuit la un anumit progres în negocierile ruso-americane de la Geneva, dintre ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, subliniază NYT. 

Cotidianul american constată că Administrația Obama este mulțumită de modul în care se desfășoară negocierile, deoarece consideră că partea rusă 'le abordează în mod serios, nu doar speră să zădărnicească lovitura armată' asupra Siriei. Cu toate acestea, sursele de informație ale publicației 'nu garantează că părțile vor putea depăși divergențele substanțiale și ajunge la un acord definitiv'. 

Negocierile dintre șefii diplomațiilor rusă și americană în început joi și vor fi continuate sâmbătă, precizează Interfax. 
Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde