Concurs Oficialii francezi vin în România pentru a discuta despre imigranții romi

322

Articole recomandate

Ministrul francez al Imigrației, Eric Besson, și secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, au planificat o vizită la București, în septembrie, pentru a face noi presiuni asupra autorităților române în privința imigranților romi, relatează "Le Figaro", în ediția online de vineri.
Guvernul francez reproșează autorităților române că se eschivează de la responsabilitățile pe care le au în Uniunea Europeană (UE), astfel că obiectivul vizitei celor doi, la începutul lui septembrie, este să mobilizeze Bucureștiul cu privire la "soarta acestei minorități".
"România nu are niciun scrupul în a se alătura concertului de proteste față de măsurile dure luate de Guvernul francez în lupta împotriva activităților de trafic, în legătură cu cetățenii români de origine romă", comentează publicația. În pofida faptului că aceste măsuri au primit undă verde din partea Comisiei Europene, ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, a criticat dur "buldozerele care distrug tabere", plângându-se de faptul că România este "blamată public", în loc să se aloce fonduri "pentru reintegrarea socială în țările gazdă", adaugă aceasta.
În replică, Franța a denunțat ritmul lent al românilor și a subliniat că "obligația integrării" vizează cu prioritate țările de origine ale romilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5651 secunde