Olanda este gata să pună la dispoziție avioane F-16 pentru lupta împotriva Statului Islamic

134
Olanda este gata să pună la dispoziție avioane F-16 pentru lupta împotriva Statului Islamic - f16angsanfranlarge-1411563058.jpg

Articole recomandate

Guvernul olandez este gata să pună la dispoziție pentru lupta împotriva grupului jihadist Statul Islamic (SI) mai multe avioane de luptă F-16, au relatat mai multe media olandeze, informează AFP.


Un consiliu de miniștri excepțional este prevăzut pentru ora locală 16,00 (14,00 GMT) pentru a discuta despre ''o eventuală participare la lupta internațională împotriva Statului Islamic'', a anunțat guvernul într-un comunicat.

Potrivit cotidianului de centru-stânga Volkskrant, este vorba de patru avioane. Agenția olandeză de presă ANP indica la rândul său că n-a fost încă decis numărul aparatelor.

Avioanele F-16 vor putea acționa în Irak, dar nu este încă sigur dacă guvernul olandez va autoriza bombardamente în Siria, precizează Volkskrant, citând surse apropiate dosarului.

Săptămâna trecută, premierul olandez, Mark Rutte, explica faptul că nu există o problemă legală pentru Olanda dacă bombardează poziții ale grupului Statului Islamic în Siria fără mandat ONU.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0267 secunde