Olanda vrea să vândă României avioane F-16

333
Olanda vrea să vândă României avioane F-16 - avion16-1340286383.jpg
Ministerul olandez al Apărării a confirmat ieri informații potrivit cărora intenționează să vândă echipament pentru a strânge fonduri, în contextul în care România este interesată să achiziționeze 15 avioane de tip F-16 de la forțele aeriane olandeze.

În afară de România, și alte țări și-au exprimat interesul față de achiziționarea unor vehicule, dar și piese de artilerie olandeze, precizează Radio Netherlands în pagina online.

Însă nu este clar câți bani va obține Olanda de pe urma vânzării unor avioane de vânătoare pe care le consideră "excedentare", notează aceeași sursă.

Ministerul olandez al Apărării trebuie să își suplimenteze bugetul cu aproximativ un miliard de euro, potrivit postului. Instituția poartă negocieri preliminare cu un număr nedezvăluit de potențiali cumpărători, inclusiv Chile, care și-a manifestat interesul să achiziționeze opt elicoptere de tip Cougar, mai precizează Radio Netherlands.

De asemenea, Camera inferioară a Parlamentului olandez urmează să discute joi potențiala vânzare a aproximativ 80 de tancuri de tip Leopard către Indonezia. Ministerele olandeze ale Apărării și Afacerilor Externe sunt favorabile acestui potențial contract, însă o majoritate parlamentară se opune tranzacției. Valoarea contractului este de 200 de milioane de euro, precizează sursa citată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde