Om de afaceri, executat în stil mafiot pe străzile Constanței

1670

Articole de la același autor

Un om de afaceri constănțean, care este cercetat pentru infracțiuni la Legea Cecului, a ajuns la spital, mai mult mort decât viu, după ce a fost împușcat la intrarea într-o scară a unui bloc din Constanța, de o persoană rămasă, deocamdată, necunoscută.

În cursul nopții de 16 spre 17 ianuarie, în jurul orei 2, Liviu Dorin Bamburic, de 42 de ani, se deplasa la domiciliul prietenei sale, Elena Neagu, care locuiește pe Aleea Hortensiei, din cartierul Tomis III.
La intrarea în scară, el a fost împușcat cu mai multe gloanțe, tânărul prăbușindu-se la pământ.
Individul care a tras cu arma, un pistol de calibru nouă milimetri, a fugit, imediat, după executarea celor opt gloanțe.
Speriați de împușcăturile auzite, vecinii au alertat imediat Ambulanța, care l-a transportat pe rănit la spital.
Totodată, la locul faptei s-a deplasat o echipă complexă de polițiști, care a început să strângă probe de la fața locului și declarații de la martori.
Pe scara blocului se puteau vedea, ieri dimineață, urme de sânge, care proveneau de la victimă, dar și locul unde un glonț a nimerit în betonul blocului.

Varianta jafului, exclusă de anchetatori
Șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, comisarul șef Florian Pamfile, a declarat că din primele cercetări reiese că ar fi vorba despre o răzbunare sau o reglare de conturi, varianta jafului fiind exclusă, pentru că bărbatul avea o sumă mare de bani asupra sa.
El a mai spus că se efectuează cercetări și examinări medico-legale, urmând a fi stabilite conflictele pe care victima le avea cu alți cetățeni. Cu toate acestea, din câte se pare, Bamburic era căutat de membrii unei grupări interlope din Constanța, la care avea datorii și care se considerau înșelați pentru că le vânduse terenuri la un preț supraevaluat.
Liviu Bamburic este un fost cadru militar, care a intrat, de ceva timp, în afaceri, de curând achiziționând Clubul Two, din Piața Ovidiu, cu suma de două milioane de euro conform unor zvonuri.
Surse din anturajul bărbatului au spus polițiștilor că lui Liviu Bamburic îi plăceau jocurile de noroc, deseori cheltuind sume mari de bani la cazinourile din oraș.
Mai mult, bărbatul, care a divorțat anul trecut, este cercetat pentru infracțiuni la Legea Cecului, după ce a înșelat 16 societăți comerciale emițând file CEC fără acoperire în bancă.

Medicii îi dau șanse minime de supraviețuire
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, doctorul Florian Stoian, a declarat că bărbatul a fost adus la spital, în cursul nopții de 16 spre 17 ianuarie, în jurul orei 2,30, având opt plăgi împușcate pe întregul corp și a fost supus unei intervenții chirurgicale, care a durat nouă ore.
El a precizat că echipa de chirurgi a reușit stabilizarea pacientului, care a fost transferat la terapie intensivă.
Medicii au scos trei gloanțe, însă în corpul bărbatului au mai rămas încă cinci. Chirurgii spun că pronosticul este încă rezervat și, în funcție de evoluția stării de sănătate, vor decide dacă vor fi scoase și celelalte gloanțe. Polițiștii au deja un cerc de suspecți și îl caută pe autorul tentativei de omor.
În urmă cu două luni, un alt om de afaceri a fost dat dispărut de familie, după ce împrumutase bani de la cămătari.
Totodată, cunoscutul om de afaceri Petrică Iordache a fost găsit, anul trecut, mort printre stabilopozi, însă polițiștii au concluzionat că nu a fost vorba decât de un simplu accident.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.086 secunde