ONU: Gaza se transformă într-un cimitir de copii

262
ONU: Gaza se transformă într-un cimitir de copii - gaza-1699298114.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat, luni, că protejarea civililor din Gaza trebuie să fie „de importanță principală” în conflictul dintre Israel și teroriștii Hamas și a avertizat că enclava palestiniană se transformă într-un „cimitir de copii”, relatează Reuters.


„Trebuie să acționăm acum și să găsim o cale de a ieși din această înfundătură brutală, groaznică, agonizantă a distrugerii”, a declarat Guterres, luni, în fața reporterilor, cerând încă o dată un armistițiu umanitar în Gaza. Tot luni, ministerul sănătății din Gaza a făcut public un nou bilanț al deceselor – peste 10.000 de oameni au murit în enclavă de la începerea ostilităților, conform palestinienilor, o cifră care nu poate fi verificată independent, însă.


„Gaza devine un cimitir de copii. Sute de fete și de băieți sunt uciși sau răniți în fiecare zi”, a spus Guterres. Șeful ONU a mai spus și că încălcări evidente ale legilor internaționale umanitare sunt comise. El a mai spus și că ONU are nevoie de 1,2 miliarde de dolari pentru a putea continua să trimită ajutor spre cei 2,7 milioane de oameni din Gaza și Cisiordania.


„Operațiunile la sol ale IDF și bombardarea continuă lovesc în civili, spitale, tabere de refugiați, moschei, biserici și alte locuri ale ONU, inclusiv adăposturi. Nimeni nu mai e în siguranță. În același timp, Hamas și alți militanți folosesc civilii ca pe niște scuturi umane și continuă să lanseze rachete fără discernământ spre Israel”, a mai declarat Guterres.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5384 secunde